Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sprečeno krijumčarenje 305 ptica na graničnom prelazu Gradina

rssBookmark and Share

Gradina 23.09.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Na graničnom prelazu Gradina, carinici su u kasnim noćnim satima otkrili pokušaj krijumčarenja 305 ptica u automobilu strane registracije, saopštila je Uprava carina. Vozilo je izdvojeno za detaljan pregled na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj, a njime je upravljao samo vozač.

Sprečeno krijumčarenje 305 ptica na graničnom prelazu Gradina

Prilikom pretresa, ispod gumene podloge u prtljažniku automobila pronađeno je osam plitkih kaveza punih ptica. U skučenom prostoru nalazilo se 305 jedinki sedam različitih vrsta ptica iz familije čvoraka, tkalja (pletilja) i zeba, među kojima su Smaragdni čvorak, Azijski zlatni pletač, Sivi afrički pevač, Crvena zeba, Žutočeli kanarinac, Kordon blu i Čvorak.

Iako ove ptice ne pripadaju zaštićenim vrstama, hitno su predate na zbrinjavanje ZOO vrtu u Jagodini, navodi Uprava carina. Vozaču, protiv kog će biti pokrenut postupak, privremeno je oduzeto vozilo u kojem su ptice pronađene.

Ova akcija predstavlja još jedan uspešan korak u borbi protiv krijumčarenja živih životinja, a carinici ističu značaj ovakvih zaplena u zaštiti biodiverziteta i sprečavanju ilegalne trgovine.


#   Gradina   carina   krijumčarenje   Granični prelaz   ptice
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima