Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na učenicu škole u Nišu pala plafonjera na glavu - devojčica nije povređena

rssBookmark and Share

Niš 25.09.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Na učenicu sedmog razreda Osnovne škole “Stefan Nemanja” je juče tokom nastave pala plafonjera, na sreću nije zadobila ozbiljne povrede povrede i oseća se dobro.

Foto: Grad Niš arhiva
Foto: Grad Niš arhiva

Sve se dogodilo u oko 16 časova, dok su u školi trajali radovi na projektu energetske efikasnosti. Devojčicu je plafonjera samo okrznula, a ona je odmah prebačena u bolnicu gde je utvrđeno da nije zadobila teže povrede. Na sreću, Hitna pomoć je brzo reagovala, a policija i tužilaštvo su obavešteni o incidentu i pokrenuli istragu kako bi se utvrdila odgovornost.

Direktorica škole Aleksandra Projović izjavila je da su roditelji i nadležni organi odmah obavešteni, te da je devojčica pregledana iz predostrožnosti. Projović je takođe potvrdila da se devojčica oseća dobro i da je očekuju već danas na nastavi.

Plafonjere su nedavno postavljene u okviru renoviranja škole, koje je deo šireg projekta unapređenja energetske efikasnosti. Direktorica je navela da je do pada došlo zbog popuštanja tipla, ali da su plafonjere inače znatno lakše od prethodnih. Kontrola svih plafonjera u školi je sprovedena kako bi se osigurala bezbednost učenika i osoblja.

Škola, koja je izgrađena 1972. godine, ima specifičnu konstrukciju s karatavanom, što otežava postavljanje objekata na plafon. Projović je naglasila da je zbog starije gradnje izazov pronaći odgovarajuće tačke za učvršćivanje plafonjera, te da veruje da je upravo to bio uzrok pada.

Očekuje se da će dalja istraga rasvetliti sve okolnosti ovog incidenta i identifikovati odgovorne za eventualne propuste u izvođenju radova.

 

 

 


#   Niš   učenici   incident   OŠ Stefan Nemanja   plafon
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima