Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vozio električni trotinet sa 2,11 promila alkohola u krvi: Policija u Nišu reagovala

rssBookmark and Share

Niš 04.07.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu isključili su iz saobraćaja dvadesetšestogodišnjaka koji je upravljao električnim trotinetom sa 2,11 promila alkohola u organizmu.

Foto: Južna Srbija Info ilustracija
Foto: Južna Srbija Info ilustracija

Incident se dogodio sinoć na raskrsnici Bulevara Medijana i Đerdapske ulice, kada je saobraćajna patrola zaustavila vozača zbog sumnjivog ponašanja u saobraćaju. Nakon što je izvršen alkotest, utvrđeno je da vozač ima visok nivo alkohola u krvi, što je daleko iznad dozvoljene granice.

Vozač je odmah zadržan i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje. Ova akcija policije pokazuje odlučnost u borbi protiv vožnje pod uticajem alkohola, čak i kada su u pitanju alternativna prevozna sredstva poput električnih trotineta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da budu odgovorni u saobraćaju i da ne upravljaju vozilima pod uticajem alkohola. „Naša je dužnost da štitimo živote i bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Ova situacija je primer kako neodgovorno ponašanje može dovesti do ozbiljnih posledica“, saopštio je portparol policije.

Očekuje se da će prekršajna prijava protiv uhvaćenog vozača biti brzo procesuirana, a policija najavljuje pojačane kontrole u narednom periodu kako bi se smanjio broj sličnih incidenata.


#   Niš   alkohol   saobraćajna policija   električni trotinet
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima