Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš spreman za izgradnju postrojenja za prečišćavanje i preradu otpadnih voda: Dobijena građevinska dozvola

rssBookmark and Share

Niš 07.09.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Grad Niš je napravio veliki korak ka realizaciji projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje i preradu otpadnih voda, nakon što je dobijena građevinska dozvola koja omogućava početak gradnje. Projekat je ključan za unapređenje ekoloških standarda i održivost grada.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

„Dobijena građevinska dozvola predstavlja ogromnu prekretnicu ka završetku realizacije projekta izgradnje Postrojenja za prečišćavanje i preradu otpadnih voda Grada Niša. Sada su stvoreni svi uslovi za početak gradnje“, izjavio je gradonačelnik Niša, Dragoslav Pavlović.

Intenziviranje radova na jednom od najvećih projekata u Nišu

U razgovoru sa predstavnicima izvođača radova, turske kompanije "Arbiogaz", dogovoreno je da se radovi na izgradnji postrojenja intenziviraju. "Arbiogaz" će sada ubrzati aktivnosti na terenu kako bi ovaj izuzetno važan i obiman projekat bio što pre završen.

„Radi se o jednom od najvažnijih i najvećih projekata na teritoriji Grada Niša. Očekujemo da će realizacija ovog projekta doneti značajna poboljšanja u kvalitetu života građana i zaštiti životne sredine, kao i povećanje kapaciteta za preradu otpadnih voda“, istakao je Pavlović.

Značaj projekta za Grad Niš

Izgradnja postrojenja za prečišćavanje i preradu otpadnih voda je ključna za unapređenje ekoloških standarda grada, zaštitu reka i vodotokova, kao i za očuvanje životne sredine. Projekat će doprineti smanjenju zagađenja i unapređenju javnog zdravlja, što je prioritet za lokalne vlasti.

S obzirom na značaj projekta i uloženi trud svih učesnika, očekuje se da će izgradnja postrojenja doprineti dugoročnoj održivosti i boljem kvalitetu života za sve građane Niša.

 

 

 

 

 


#   Niš   Dragoslav Pavlović   Fabrika otpadne vode
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima