Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Maratonska sednica niških odbornika, kraj se ne nazire: Rasprava o rebalansu budžetu nastavljena posle i posle 18 sati

rssBookmark and Share

Niš 10.10.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Druga sednica Skupštine Grada Niša ušla je u 10. sat rada, a nijedna tačka dnevnog reda još nije usvojena. Odbornici su se celo popodne bavili raspravom o završnom računu prošlogodišnjeg budžeta i rebalansu ovogodišnjeg budžeta, a sednica je nastavljena i nakon 18 časova.

Maratonska sednica niških odbornika, kraj se ne nazire: Rasprava o rebalansu budžetu nastavljena posle i posle 18 sati

Zbog produžene rasprave, odbornica koalicije okupljene oko SNS-a, Maja Živković, predložila je da se sednica produži do „iscrpljenja dnevnog reda“. Odbornici su sa 31 glasom za i 7 protiv odlučili da nastave rad nakon redovnog radnog vremena, kako bi se razmatrale sve preostale tačke dnevnog reda.

Druga sednica novog saziva Skupštine Grada Niša započela je oštrom raspravom između odbornika vladajuće koalicije i opozicije, koja je izbila već prilikom usvajanja zapisnika sa konstitutivne sednice i dodele mandata novim odbornicima.

Tokom zasedanja, aktivisti iz Pokreta "Kreni-promeni" ubacili su balon sa fotografijom predsednika Skupštine, Igora Novakovića, i natpisom "sedi 1", što je izazvalo burne reakcije i dolazak policije.

Opozicija je izrazila nezadovoljstvo jer im, kako tvrde, nije dostavljen zapisnik sa prethodne sednice. Ana Eraković iz grupe “Biramo Niš” izjavila je da opozicija nije ni dobila taj materijal na vreme, dok Daliborka Alihodžić iz Grupe građana “Dr Dragan Milić” opisuje prvu sednicu kao "farsu i silovanje demokratije."

Dodatne tenzije stvorile su i primedbe na zapisnik, jer, kako navode opozicionari, u njemu nije bilo pomena o nekim ključnim odlukama sa prve sednice. Opozicija je zatražila pauzu kako bi dobila zapisnik, što je odbijeno, a sednica je nastavljena.

Na dnevnom redu ove sednice našlo se više od 30 tačaka, uključujući rebalans ovogodišnjeg i završni račun prošlogodišnjeg budžeta Niša, imenovanje direktora javnih preduzeća, finansijski izveštaji i predlozi za isplatu zaostalih zarada radnicima propalih niških firmi.


#   Niš   odbornici   sednica   rebalans   Skupština grada Niša
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima