Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na istoku i jugu Srbije na snazi crveni meteo-alarm

rssBookmark and Share

Niš 19.06.2024. RTS, Južna Srbija Info

Na istoku i jugu Srbije na snazi je crveni meteo-alarm, što znači da su prognozirane naročito opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. RHMZ je izdao ovo upozorenje zbog očekivanih ekstremnih vremenskih uslova.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

 U ostatku zemlje je narandžasto meteo-upozorenje, što takođe ukazuje na opasne vremenske uslove, ali nešto manjeg intenziteta.

Lekari savetuju da se u najtoplijem delu dana ne izlazi napolje, već da se aktivnosti planiraju u ranim jutarnjim i kasnim večernjim časovima kako bi se telo postepeno naviklo na promene temperature. Dr Bojana Aćimović iz beogradske Hitne pomoći istakla je da čak i zdravim osobama treba vreme da se aklimatizuju na visoke temperature, a posebno hroničnim pacijentima koji bi trebalo da izbegavaju izlaganje toploti kad god je to moguće i da redovno koriste svoju terapiju.

Saveti uključuju i nošenje flašice vode, užinu i redovne obroke pre izlaska iz kuće kako bi se telo hidriralo i održalo energiju tokom visokih temperatura.


#   Niš   vremenska prognoza   crveni meteoalarm   tropsko
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima