Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šesta sednica Gradskog veća Grada Niša - predložena nova direktorka KLER-a i v.d. direktori javnih preduzeća

rssBookmark and Share

Niš 09.10.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Gradsko veće Grada Niša održalo je danas svoju šestu sednicu u aktuelnom sazivu, kojom je predsedavao gradonačelnik Dragoslav Pavlović.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Tokom sednice razmatrani su amandmani pristigli na Predlog izmena Odluke o budžetu Grada Niša za 2024. godinu, kao i više predloga o imenovanju vršilaca dužnosti direktora gradskih javnih preduzeća.

Za vršioca dužnosti direktora JP Zavoda za urbanizam predložen je Milan Milojević, master inženjer saobraćaja koji je zaposlen u Zavodu od 2017. godine. Za v.d. direktora JKP Direkcija za izgradnju grada predložen je Saša Tasković, diplomirani pravnik i dosadašnji direktor JP Direkcija za izgradnju Gadžin Han. Takođe, za v.d. direktora JKP Direkcija za javni gradski prevoz predložen je Saša Novićević, master menadžer i doskorašnji predsednik Skupštine GO Pantelej, koji je zaposlen u JKP Naissus.

Pored kadrovskih promena, Gradsko veće je usvojilo i Rešenje o raspisivanju Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova građana koji ne spadaju u kategoriju socijalno ugroženih, na teritoriji Grada Niša za 2024. godinu.

Nova direktorka Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER) u Nišu

Ukoliko odbornici Skupštine Grada Niša usvoje predloženo rešenje, nova direktorka Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER) postaće Dragana Nenadov Stanković, diplomirani inženjer arhitekture. Ona će na ovoj poziciji zameniti dosadašnjeg direktora, Dušana Radivojevića.

Dragana Nenadov Stanković je dugogodišnji stručnjak u oblasti arhitekture, a njeno iskustvo i znanje očekuje se da doprinesu unapređenju ekonomskog razvoja grada i realizaciji strateških projekata. Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj igra ključnu ulogu u privlačenju investicija i koordinaciji razvojnih projekata u Nišu, a novo rukovodstvo će nastaviti rad na planovima i programima koji su od vitalnog značaja za ekonomski napredak grada.

 

 

 

 

 


#   Niš   javna preduzeća   Gradsko veće   Dragoslav Pavlović   sednica   KLER   Direkcija za izgradnju   GO Pantelej   Milan Milojević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima