Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ambasador EU tokom boravka u Nišu posetio GO Medijanu: Podrška razvoju i saradnji

rssBookmark and Share

Niš 28.09.2024. Južna Srbija Info - redakcija, Open Serbia

Ambasador Evropske unije u Srbiji, Emanuele Žiofre, posetio je Gradsku opštinu Medijana, gde ga je primio predsednik opštine Mladen Đurić sa saradnicima. Tokom susreta, Đurić je ambasadora upoznao sa aktivnostima najveće niške opštine, kao i sa strategijom razvoja koja ima za cilj poboljšanje životnih uslova i radnog ambijenta za sve građane.

Foto: GO Medijana, Open Serbia
Foto: GO Medijana, Open Serbia

„Vaša ekselencijo, u ime građana Medijane i svojih saradnika, zahvaljujem vam na poseti, koju doživljavamo kao podršku našim nastojanjima da sledimo put eventualnih integracija i evropskih vrednosti,“ rekao je Đurić.

Članovi opštinskog veća, Marijana Šatara i Miloš Bošković, istakli su ambasadoru napore opštine u podršci građanskim udruženjima, kao i u očuvanju životne sredine. Đurić je takođe naglasio da je nova vlast u Medijani opozicija gradskoj vlasti, ali da to ne znači da su opozicija građanima Niša, te da je saradnja sa Gradom za sada dobra. On je takođe podvukao da je koalicija u opštini sastavljena od stranaka različitih orijentacija, ali da se sve odluke donose jednoglasno.

Ambasador Žiofre pohvalio je funkcionalnu saradnju između opštine Medijana i Grada Niša, uz napomenu da pred opštinom stoji težak posao. On je ohrabrio rukovodstvo opštine da konkuriše za sredstva iz evropskih fondova, posebno u okviru projekata prekogranične saradnje, što bi značajno doprinelo boljem životu građana Medijane.

 

 

 


#   Niš   EU   Medijana gradska opština   Emanuel Žiofre   Mladen Đurić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima