Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Usvojen rebalans budžeta, za glasao i opozicioni odbornik Miodrag Stanković - u nastavku rasprava o isplati zarada radnicima propalih firmi

rssBookmark and Share

Niš 10.10.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Na maratonskoj sednici Skupštine Grada Niša, odbornici koalicije okupljene oko SNS-a, zajedno sa odbornikom Miodragom Stankovićem iz grupe "Ujedinjeni - Nada za Niš", usvojili su rebalans budžeta kojim se ukupni budžet grada povećava sa 16.177.100.000 dinara na 18.899.630.824 dinara

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Glasanje je usledilo nakon jedanaest i po sati rasprave, tokom koje su odbijeni amandmani opozicije, a razgovori su obuhvatili i predloge za budžet za 2025. godinu.

Iako je predsednik Skupštine Igor Novaković proglasio pauzu pre glasanja, ona je trajala kraće od najavljene. Opozicioni odbornici napustili su salu tokom pauze, dok je Novaković utvrdio kvorum od 32 odbornika i stavio rebalans na glasanje. Svi prisutni odbornici, uključujući Miodraga Stankovića, glasali su "za" usvajanje rebalansa.

Gradonačelnik Niša, Dragoslav Pavlović, objasnio je da je odluka o izdvajanju sredstava iz budžeta za isplatu zaostalih zarada radnicima propalih preduzeća deo šireg plana za pružanje podrške građanima koji su izgubili pravo na plate zbog stečaja preduzeća. Pavlović je naglasio da je cilj ove mere da svi građani budu postavljeni u jednak položaj, posebno oni koji su se našli u teškoj finansijskoj situaciji usled propasti preduzeća u kojima su radili.

Međutim, ovaj predlog nije dobio podršku opozicije, što je izazvalo neslaganje između vladajuće većine i opozicije tokom skupštinske rasprave. Opozicija je izrazila sumnje u efikasnost i pravičnost ove mere, kritikujući način na koji se sredstva iz budžeta dodeljuju i ukazujući na potrebu za transparentnijim i dugoročnim rešenjima.


#   Niš   budžet   Miodrag Stanković   rebalans   propala preduzeća   Ujedinjeni - Nada za Niš
@Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima