Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dani makedonske kulture u Nišu: Prijem za počasnog konzula Srbije u Ohridu

rssBookmark and Share

Niš 14.09.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Gradonačelnik Niša, Dragoslav Pavlović, danas je u Gradskoj kući ugostio počasnog konzula Republike Srbije u Ohridu, Mihajla Fileva, sa kojim je razgovarao o jačanju saradnje između Srbije i Severne Makedonije, posebno na polju kulture i turizma.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Tokom susreta, Pavlović je predstavio program obeležavanja Dana makedonske kulture u Nišu, koji se održavaju od 9. do 20. septembra, a koji obuhvataju razne kulturne manifestacije, uključujući izložbu slika Mirjane Krsteve i koncert ansambla iz Kavadaraca. Gradonačelnik je istakao značaj ovakvih događaja za unapređenje kulturne razmene i jačanje veza među bratskim narodima.

Tema razgovora bila je i mogućnost bližeg povezivanja Niša sa gradovima u Severnoj Makedoniji, sa posebnim akcentom na Ohrid kao turističku prestonicu Makedonije. Obe strane izrazile su spremnost za saradnju u različitim oblastima, od turizma, preko privrede, do obrazovanja i sporta.

Događaju je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu kulture Srbije, Dejan Antić, koji je istakao podršku države u procesima produbljivanja odnosa između dve zemlje.

 

 

 


#   Niš   Dragoslav Pavlović   Ohrid   Republika Severna Makedonija   počasni konzulat
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima