Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dr Milić: Besplatni udžbenici za sve đake u Srbiji, ne samo u Beogradu!

rssBookmark and Share

Niš 03.09.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Dok su beogradski đaci i ove školske godine obezbeđeni besplatnim udžbenicima, deca u ostatku Srbije će morati da ih plaćaju. Ovakva situacija je naišla na osudu mnogih građana i opozicionih predstavnika, koji je smatraju izrazom diskriminacije i nepravde prema deci iz manjih gradova i sela.

Foto: Dragan Milić FB
Foto: Dragan Milić FB

Ova praksa predstavlja "najveću sramotu Srbije," tvrde predstavnici opozicije, koji pozivaju rukovodstvo grada Niša da hitno reaguje i obezbedi besplatne udžbenike za sve osnovce u ovom gradu. Podsećaju da su spremni da podrže ovakav predlog u Skupštini grada sa svih 30 opozicionih odbornika, te da očekuju da novoformirana vlast u Nišu pokaže da radi u interesu naroda.

Na nacionalnom nivou, zahtevaju i od narodnih poslanika u Skupštini Srbije da pokrenu pitanje usvajanja Zakona koji bi osigurao da sva deca u Srbiji dobiju besplatne udžbenike, bez obzira na mesto boravka.

"Pozivam rukovodstvo grada Niša da po HITNOM POSTUPKU obezbedi besplatne udžbenike za sve niške osnovce! Cela opozicija u Skupštini grada sa svih 30 odbornika glasaće za ovaj predlog a novoformirana vlast u Nišu pokazaće da nije uzurpatorska već narodna.

Takođe pozivam i sve narodne poslanike u Skupštini Srbije da pokrenu pitanje i usvajanje Zakona da SVA DECA U SRBIJI moraju da dobiju besplatne udžbenike", apeluje dr Dragan Milić.

Ovaj apel ima za cilj da podstakne sve nadležne institucije da rade na obezbeđivanju jednakih uslova za sve đake u Srbiji, ističući potrebu za obrazovnom jednakošću i pravdom.

 

 

 


#   Niš   škole   Dragan Milić   besplatni udžbenici   Grupa građana Dr Dragan Milić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima