Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dragoslav Pavlović novi gradonačelnika Niša, Novaković predsednik Skupštine

rssBookmark and Share

Niš 13.08.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Posle maratonske konstitutivne sednice Skupštine Niša, koja je trajala više od 18 sati, Dragoslav Pavlović, nosilac liste liste „ALEKSANDAR VUČIĆ – NIŠ SUTRA“, izabran je za novog gradonačelnika Niša.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Pavlović je za gradonačelnika izabran 13. avgusta u 4.31 ujutru, dobivši 31 glas odbornika iz vladajuće većine, dok predstavnici opozicije nisu učestvovali u glasanju.

Pavlović je bio na čelu liste koalicije oko SNS-a. Bio je direktor Javnog komunalnog preduzeća "Mediana". Zzaposlen je u Elektroprivredi Srbije (EPS).

Osim izbora gradonačelnika, na sednici su izabrani i članovi Gradskog veća, koje čine: Ivan Grmuša, Mihajlo Zdravković, Mihajlo Ilić, Miloš Đorđević, Stevan Veselinović, Milica Paulus, Ivana Cvetković, Svetozar Aleksov i Milan Milanov.

Za zamenika gradonačelnika kandidat  Pavlović je predložio diplomiranog pravnika Luku Gaševića (SNS) v.d. direktora Gerontološkog centra.

Izbor novog rukovodstva Grada odvijao se u senci kritika opozicije, koja je tokom zasedanja ukazivala na navodne nepravilnosti u procedurama i odlučivanju. Upravo ove rasprave su produžile trajanje sednice, tokom koje su se dešavali odlasci i povratci opozicionih odbornika, ali se sve ipak završilo u korist koalicije okupljene oko SNS-a.

Dragoslav Pavlović je, nakon izbora, izrazio zadovoljstvo poverenjem koje mu je ukazano i istakao da je njegov prioritet da radi u interesu svih građana Niša, fokusirajući se na razvoj grada i poboljšanje uslova života za sve njegove stanovnike.

Igor Novaković prvi čovek socijalista u Nišu, izglasan za predsednika Skupštine Niša sa 31 glasom za i nijednim protiv, jer opozicija nije glasala.


#   Niš   gradonačelnik   Igor Novaković   Dragoslav Pavlović   Skupština grada Niša   predsednik Skupštine   lokalni izbori 2024
@redinmind @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima