Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

GIK ponovo odbila prigovore opozicije i poredodluke Višek suda - slede krivične prijave

rssBookmark and Share

Niš 21.06.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Gradska izborna komisija (GIK) u Nišu, iako je je Viši sud vratio slučaj na ponovno razmatranje, ponovo je odbila sve prigovore opozicije, saopštio je na društvenoj mreži H, lider koalicije "Biramo Niš" Đorđe Stanković. Niška opozicija je najavila podnošenje prijava protiv predsednice Gradske izborne komisije (GIK) Danijele Milićević, predsednika biračkog mesta broj 10 Ivice Stojanovića

Foto: Đorđr Stanković DM H
Foto: Đorđr Stanković DM H

Ova odluka GIK-a došla je uprkos očekivanjima opozicije da će njihovi prigovori biti uzeti u ozbiljno razmatranje i da će doći do promene u postupku. Ovo je drugi put da su prigovori odbačeni, što je izazvalo novu reakciju opozicionih stranaka.

"Viši sud je vratio slučaj na ponovno odlučivanje, ali su uprkos tome, svi naši prigovori ponovo odbijeni," kažu iz opozicije. "Zvaničnih informacija iz GIK-a još uvek nema, što dodatno povećava našu zabrinutost i nepoverenje u izborni proces."

Niška opozicija je najavila podnošenje prijava protiv predsednice Gradske izborne komisije (GIK) Danijele Milićević, predsednika biračkog mesta broj 10 Ivice Stojanovića, kao i protiv osoba zaduženih za vođenje statistike. Ove prijave dolaze nakon sumnji da su članovi GIK-a otvarali džakove sa glasačkim listićima sa biračkih mesta 10 i 18 u opštini Medijana i uklonili višak listića.


#   Niš   GIK   Đorđr Stanković NPS   lokalni izbori 2024   Biramo Niš koalicija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima