Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Koalicija "Biramo Niš" podnela krivične prijave protiv nadležnih u OIK Palilula zbog navodnih neregularnosti

rssBookmark and Share

Niš 21.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Koalicija Biramo Niš je danas podnela Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu krivičnu prijavu protiv Ristić Gordane, predsednice Opštinske izborne komisije, i Slobodanke Đorđević Mladenović, sekretarke Opštinske izborne komisije Gradske opštine Palilula. Optužuju ih za zloupotrebu službenog položaja i povredu prava kandidovanja.

Koalicija "Biramo Niš" podnela krivične prijave protiv nadležnih u OIK Palilula zbog navodnih neregularnosti

Takođe, krivičnu prijavu su podneli i protiv Perić Tihomira, ovlašćenog lica podnosioca liste Ruska stranka – Rusija i Niš u srcu – Tihomir Perić, zbog neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka i navođenja na overavanje neistinitog sadržaja.

Dragana Milutinović je istakla da su predsednica i sekretarka Opštinske izborne komisije na Paliluli propustile da provere ispravnost podnetih kandidatura, te da su time omogućile privilegovan položaj Ruskoj stranci. Ana Eraković, advokatica i narodna poslanica, naglasila je da su se odlučili za krivične prijave umesto prigovora, jer smatraju da samo nadležni sud može adekvatno da reši situaciju.

Kandidat za gradonačelnika Đorđe Stanković je izjavio da Niš konačno ima šansu za pobedu, ističući da je okupljen tim angažovao preko hiljadu ljudi na odbrani svakog glasa. On je naglasio da je krađa glasova krađa budućnosti Niša te pozvao građane da ponosno i bez straha izađu na izbore 2. juna i biraju Niš.

Ova krivična prijava jasno pokazuje odlučnost koalicije Biramo Niš da se izbori za integritet izbornog procesa i da osigura da volja građana bude ispoštovana.


#   Niš   GO Palilula   GIK   OIK   Đorđr Stanković NPS   lokalni izbori 2024   Biramo Niš koalicija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima