Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Medijana dobila novo rukovodstvo - predsednik Mladen Đurić

rssBookmark and Share

Niš 31.07.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Gradska opština Medijana dobila novog predsednika Mladena Đurića iz Grupe građana „Dr Dragan Milić“

Medijana dobila novo rukovodstvo - predsednik Mladen Đurić

Novi predsednik Gradske opštine Medijana je Mladen Đurić – ekonomista, sa liste Grupa građana „Dr Dragan Milić“, odlučili su odbornici Skupštine na današnjoj sednici. Njegov zamenik biće Marko Aleksovski sa liste „Biramo Niš-Biramo Medijanu“, dok će funkciju većnika u naredne četiri godine obavljati Jelena Cuckić Dimitrijević i Milena Vakić, iz Grupe građana „Dr Dragan Milić“, Miloš Bošković i Milan Milenković – „Biramo Niš – Biramo Medijanu“, kao i Marjana Šatara „Ujedinjeni Nada za Niš“.

Po rečima Mladena Đurića koji će na funkciji prvog čoveka opštine Medijana biti naredne četiri godine neće biti nepotrebnih troškova za putovanja, reprezentaciju, za savetnike, dnevnice, hotele, neće biti nepotrebnih komisija, kartica, službenih telefona, lap topova, vozača.

-Sve te troškove svešćemo na nulu i održati data obećanja. Nemamo pravo na grešku. Medijana je primer kako treba raditi, Medijana će biti primer za kulturu dijaloga i demokratiju. Naš prvi korak biće upoznavanje sa budžetom opštine i budžetskim pozicijama, na osnovu čega ćemo planirati dalji rad. Mi verujemo u čuda, a ko veruje u čuda, nastavak zna – rekao je Đurić.

Novo rukovodstvo Medijane izabrano je tajnim glasanjem, sa 16 glasova „za“ i osam „protiv“. Na konstitutivnoj sednici Skupštine Gradske opštine Medijana koja je održana 23.jula za novog predsednika Skupštine izabran je softverski inženjer Miloš Bošković, nosilac liste „Biramo Niš“ – „Biramo Medijanu – Miloš Bošković“. Njegov zamenik je diplomirani inženjer mašinstva Dragan Maslaković iz Grupe građana „Dr Dragan Milić“, a sekretar Miodrag Grujović, diplomirani pravnik, takođe iz koalicije „Biramo Niš-Biramo Medijanu“.

Odbornicima, kao i predsedniku Skupštine Milošu Boškoviću, izborom na nove funkcije, prestao je odbornički mandat u opštinskom parlamentu. Skupština najveće niške opštine ima 27 odbornika, od čega osam ima Grupa građana „Dr Dragan Milić“ , „Biramo Medijanu“ - 6, a „Ujedinjeni-Nada za Niš“ dva mandata, a opoziciona SNS i njeni koalicioni partneri imaju 11 .


#   Niš   Medijana gradska opština   Miloš Bošković   lokalni izbori 2024   Mladen Đurić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima