Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odbornik Stanković komentariše navode u javnosti: Rebalans za koji sam glasao, obezbedio da radnici dobiju neisplaćene zarade

rssBookmark and Share

Niš 11.10.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Miodrag Stanković, opozicioni odbornik Skupštine Grada Niša iz grupe "Ujedinjeni - Nada za Niš", izjavio je da stoji iza svoje odluke da glasa za usvajanje rebalansa budžeta, iako je dobio kritike jer je glasao zajedno sa vladajućom koalicijom. On je naglasio da je taj rebalans rezultat dugotrajne borbe za radnička prava i da je upravo njegova inicijativa doprinela da se u budžetu obezbede sredstva za isplatu zaostalih zarada radnicima propalih preduzeća.

Odbornik Stanković komentariše navode u javnosti: Rebalans za koji sam glasao, obezbedio da radnici dobiju neisplaćene zarade

Stanković je istakao da je od 2014. godine zajedno sa radnicima iz preduzeća koja su otišla u stečaj, protestovao svakog petka ispred Gradske kuće, zahtevajući isplatu zarada na osnovu sudskih presuda. Ove proteste je opisao kao dugotrajnu borbu koja je konačno donela rezultate u vidu prve isplate od 530 miliona dinara do kraja godine, što je samo deo sredstava potrebnih za radnike.

On je takođe dodao da, iako neki kritičari smatraju da bi isplate trebalo da dođu iz državne, a ne gradske kase, za samih radnika i njihove porodice taj detalj je manje bitan. Ono što je važno, prema Stankoviću, jeste da radnici dobiju ono što im pripada.

Na kraju, Stanković je podsetio da njegova borba počiva na socijaldemokratskim principima solidarnosti i zaštite najugroženijih, i dodao da će nastaviti da se bori protiv rudarenja u oblastima gde je štetno, braneći interese građana Niša i Srbije.

 

 

 


#   Niš   budžet   Miodrag Stanković   rebalans   propala preduzeća
@Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima