Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nova vlast u Medijani: Uključivanje mladih i racionalizacija funkcija - naredne nedelje poznati čelni ljudi te opštine

rssBookmark and Share

Niš 19.06.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Tokom sledeće nedelje će biti poznato ko će preuzeti funkcije predsednika Opštine Medijana i predsednika Skupštine ove gradske opštine, najavio je Dragan Milić, predstavnik Grupe građana "Dr Dragan Milić".

Foto: Media i reform skrinšot - Fejsbuk
Foto: Media i reform skrinšot - Fejsbuk

U svojoj izjavi, Milić je naglasio da će iako lista “Kreni-promeni” nije učestvovala na opštinskim izborima, njeni predstavnici biti deo nove vlasti i dobiti Kancelariju za mlade.

Uključivanje mladih u politiku

„Iako pokret ‘Kreni-promeni’ nije učestvovao na izborima u Medijani, biće deo vlasti. Biće inkorporirani u buduću vlast Medijane jer njihove ideje, aktivnosti i ono što su pokazali zaslužuju da budu sagledani. Oni će dobiti Kancelariju za mlade i na taj način ćemo uključiti mlade u politički život našeg grada“, izjavio je Milić.

Racionalizacija funkcija i interakcija s građanima

Milić je najavio i racionalizaciju funkcija u Opštini Medijana, ističući da su planirali da smanje broj zamenika predsednika Opštine i Skupštine. „Hteli smo da skratimo mesta zamenika predsednika Opštine i Skupštine. Ali to ne može po zakonu, pa ćemo pokrenuti inicijativu za promenu zakona da ne bude zamenik zamenika i zamenika zamenika zamenik,“ rekao je Milić.

Naglasio je i potrebu za direktnom povezanošću s građanima Medijane: „Opština Medijana će biti otvorena za konsultacije na dnevnom nivou,“ rekao je on.

Izborni rezultati i očekivanja

Podsetio je da je opozicija pobedila na izborima 2. juna i da je rezultat nesumnjiv. Milić je istakao da je ponavljanje opštinskih izbora na dva biračka mesta u Medijani potvrda da građani žele novu vlast.

„Rezultati su za nas ohrabrujući. Želimo da se zahvalimo građanima Niša koji su poslušali naš apel i glasali za listu broj 3. Ta lista je dobila 36,4% svih glasova, dok je prvoplasirana SNS dobila 37,5%. Lista ‘Ujedinjeni – nada za Niš’ imala je svega 22 glasa manje od velike, moćne koalicije na vlasti. Nećemo razočarati naše birače. Bahatost ne sme da bude osnovna karakteristika vlasti. Vlast mora da služi interesima građana“, rekao je Milić.

Dodao je i da očekuje da će izbori biti ponovljeni na dva biračka mesta 10. i 18. juna.

Apel na Gradske izbore

Đorđe Stanković iz koalicije „Biramo Niš“ izrazio je nadu da će Gradska izborna komisija raditi savesno. „Apelujemo da spasu dušu i na neki način pokušaju da rade po zakonu i budu efikasni. Imaju rok do 25. juna, a mogli su i ranije da reše jer je Viši sud sve objasnio u svojim odlukama. Nećemo da se mešamo, neka donesu svoje odluke, samo neka ih donesu što pre“, rekao je Stanković.

Jedinstvo u ljubavi prema gradu

Predstavnici Grupe građana „Dr Dragan Milić“, kao i lista „Biramo Niš“, „Kreni-promeni“ i „Ujedinjeni – nada za Niš“, odgovorili su na komentare koji su se pojavili, naglašavajući da ih ne vezuje mržnja, već ljubav prema gradu i želja da Niš bude drugačiji, pristojniji, bogatiji i pravedniji. „Želimo da Niš prestane da bude gazdinstvo i da gradonačelnik ne bude gazda, već činovnik u službi građana“, zaključili su oni.

Očekuje se da naredna nedelja donese konačne odluke i postavi temelje za novu vlast u Opštini Medijana, koja će, prema najavama, biti otvorenija i bliža potrebama svojih građana.


#   Niš   Medijana gradska opština   Dragan Milić   Kreni-Promeni   Grupa građana Dr Dragan Milić   Đorđe Stanković   Biramo Niš koalicija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima