Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niška opozicija ne odustaje: Nastavak pravne borbe umesto protesta

rssBookmark and Share

Niš 04.07.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Predstavnici četiri niške opozicione ne žele da pozivaju građane na proteste ali ni da prihvate odluku Višeg suda, već će nastaviti borbu pravnim putem, saopštio je jedan od lidera opozicije, Dragan Milić, konferenciji za novinare.

Niška opozicija ne odustaje: Nastavak pravne borbe umesto protesta

Milić je naglasio da opozicija ima sve pripremljene poteze, uporedivši situaciju sa šahovskom partijom, ali je odbio da otkrije detalje njihovih planova. „Kao u šahu, imamo sve pripremljene poteze, ali ih nećemo otkrivati. Naš sledeći korak je podnošenje prijava protiv sudija koji su doneli skandaloznu odluku, kao i tri krivične prijave protiv predsednice Gradske izborne komisije, Danijele Milićević“, izjavio je Milić.

Odluka Višeg suda, koja je bila povod za ovakvu reakciju opozicije, ocenjena je kao nepravedna i skandalozna. Milić je istakao da će se opozicija boriti svim pravnim sredstvima kako bi se izborila za pravdu.

„Nećemo stati na ovome. Naš cilj je da zaštitimo demokratske procese i prava građana Niša“, rekao je Milić. „Pozivamo sve građane da prate naš rad i podrže nas u ovoj borbi za pravdu.“

Tenzije u Nišu su pojačane nakon što je Gradska izborna komisija, na čijem je čelu Danijela Milićević, donela odluku koju opozicija smatra nepravednom. „Podnećemo tri krivične prijave protiv predsednice Komisije zbog njenih odluka koje smatramo nelegalnim i protivpravnim“, dodao je Milić.

Milićevićeva je na konferenciji za novinare predstavila rezultate glasanja, ali nije iskoristila priliku da razjasni određene nedoumice, ostavivši to za „neku drugu priliku“. Prema njenim rečima, lista oko SNS-a ima jedan mandat više od opozicije u Nišu.

Opozicija je jasno stavila do znanja da, iako neće organizovati proteste, neće ni odustati od svojih ciljeva. Pravna borba će se nastaviti, a građani Niša će imati priliku da prate razvoj situacije i odluke koje će uslediti.


#   Niš   opozicija   GIK   Danijela Milićević   lokalni izbori 2024   Grupa građana Dr Dragan Milić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima