Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Od 35 prigovora opozicije GIK u Nišu odbio 17

rssBookmark and Share

Niš 08.06.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Situacija u Nišu prilično prilično izazovno. Očigledno je da postoji značajan nesklad između opozicije i Gradskog izbornog odbora (GIK) u vezi s odlukama o prigovorima. Činjenica da je odbačeno 17 od 35 prigovora, a da je obrazloženje za to bilo samo da su "nerazumljivi", izaziva opravdanu zabrinutost i sumnju u regularnost procesa, kažu iz opozicije..

Foto: Južna Srbija Info arhiva
Foto: Južna Srbija Info arhiva

Advokatica Dragana Milutinović ističe da su prigovori opozicije bili jasno i detaljno obrazloženi te da očekuju smislenija obrazloženja za odbacivanje. S druge strane, iako su neki prigovori odbačeni zbog slovnih grešaka, čini se da su nepravilnosti u samom procesu glasanja ozbiljnije prirode, kao što su prepravke brojeva u zapisnicima ili postojanje listića bez potvrde.

Očigledno je da postoji širok neslaganje između opozicije i institucija zaduženih za sprovođenje izbora. To je prilično uznemirujuće, posebno ako se uzme u obzir da su nepravilnosti očigledne, a reakcija GIK-a je bila nedovoljno osnovana.

Opozicija sada planira da se obrati Višem sudu, što je logičan korak u borbi protiv nepravilnosti. Njihova odlučnost da se suprotstave ovakvim postupcima i insistiraju na regularnosti procesa je ključna za očuvanje demokratskih principa. Nadam se da će Viši sud pažljivo razmotriti njihove žalbe i doneti pravednu odluku koja će potvrditi integritet izbornog procesa u Nišu.


#   Niš   opozicija   GIK   lokalni izbori 2024
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima