Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opozicija u GO Pantelej zahteva hitnu sednicu zbog problema sa vodosnabdevanjem u Malči

rssBookmark and Share

Niš 16.10.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Odbornici opozicije u Skupštini Gradske opštine Pantelej zatražili su hitnu sednicu zbog problema sa seoskim vodovodom u selu Malča, gde građani mogu koristiti vodu samo svaki drugi dan.

Opozicija u GO Pantelej zahteva hitnu sednicu zbog problema sa vodosnabdevanjem u Malči

Ova situacija je izazvala nezadovoljstvo, a građani su najavili moguću blokadu magistralnog puta koji prolazi kroz selo. Osim problema sa vodosnabdevanjem, istakli su i druga komunalna pitanja, poput udarnih rupa i kišne kanalizacije na Bulevaru Svetog Panteleja.

Saopštenje OO Pantelej NPS prenosimo u celosti

Poslednja sednica Skupštine gradske optine Pantelej, održana je 10.10.2024. godine, u okviru krajnjeg roka za njihovo održavanje (poslovnikom o radu jednom u tri meseca) i to na insistiranje odbornika opozicije.

Predstavnici opštinske vlasti Panteleja su kao razlog za zakazivanje i održavanje sednica skupštine jednom u tri meseca, pravdali ekonomičnošću i racionalnošću u radu, odnosno da se opštinske finansije ne bi opterećivale isplatama dnevnica odbornicima za svaku sednicu skupštine.

Narodni Pokret Srbije Niš ističe da na teritoriji opštine Pantelej ima dosta problema čije je rešavanje preko potrebno. Loša situacija u kojoj se nalaze stanovnici Malče u vezi sa snabdevanjem vodom, odlaganje početka rada vrtića koji je svečano otvoren pre više od tri meseca na Somborskom bulevaru, neprimerenog stanja u kojem se nalazi groblje u D.Vrežini, te odsustvo kanlizacione i vodovodne mreže pojedninih delova opštine, neasfaltiranih ulica, problema u vezi sa bezbednošću saobraćaja i postavljanje adekvatnije saobraćajne signalizacije samo su neki od mnogobrojnih koji ne mogu da čekaju sporu lokalnu administraciju već moraju hitno da se rešavaju.

Zato su odbornici Narodnog Pokreta Srbije, ispred Koalicije „Biramo Niš“ odlučnog i nepromenjenog stava da se sednice skupštine moraju održavati češće, najmanje dva puta mesečno. Smatramo da je to naprosto dužnost predstavnika opštinske vlasti. Sednice skupštine se održavaju kako bi se na njima raspravljalo o svim problemima, u cilju pronalaženja rešenja za iste ali i davanja odgovora građanima Panteleja i njihovim izabranim predstavnicima, šta je preduzeto od strane vlasti povodom poslova iz nadležnosti ove opštine i na koji način će rešiti određeni problem.

Odbornici NPS Niš, insistiraju na češćem zakazivanju sednica, a problem troškova na ime odborničkih naknada smatraju lako rešivim i to: odricanjem prava na naknade svih odbornika za vanredno zakazane sednice ili usmeravanjem iznosa koji bi trebao biti isplaćen odbornicima na ime naknada za sednice, socijalno i ekonomsko ugroženim kategorijama stanovnika ili za druge adekvatne namene o čemu bi odbornici postigli saglasni.

Predsednik OO Pantelej NPS Niš i odbornik koalicije „Biramo Niš“ na Panteleju,

Nikola Ilić.


#   Niš   Malča   vodosnabdevanje   GO Pantelej   NPS Narodni pokret Srbije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima