Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Politički preokreti u Nišu: Odbornici Oliver Paunović i Milena Vakić Paunović napustili GG "Dr Dragan Milić"

rssBookmark and Share

Niš 20.09.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Odbornici sa liste Grupe građana "Dr Dragan Milić", Oliver Paunović i Milena Vakić Paunović, odlučili su da napuste ovu političku grupaciju i da formiraju svoju nezavisnu grupu u Skupštini grada Niša. Ovu odluku saopštio je dr Dragan Milić na svom Fajebook profilu, navodeći da se Paunović odlučio za drugačiji politički put.

Foto: Dr Drgana Milić FB
Foto: Dr Drgana Milić FB

"Oliver Paunović ima drugačiju viziju i planove za dalji politički angažman u odnosu na dosadašnje delovanje naše Grupe građana," napisao je Milić, ističući da njihovo zalaganje za formiranje Pokreta za decentralizaciju Srbije (PODES) nije naišlo na Paunovićevu podršku.

Paunovićev poslednji potez nije iznenadio mnoge koji prate njegovu karijeru. Paunović je započeo političku karijeru u Demokratskoj stranci, a nakon toga prošao kroz više političkih organizacija, uključujući Savez za Srbiju, Stranku slobode i pravde, Zdravu Srbiju Milana Stamatovića, i na kraju Grupu građana "Dr Dragan Milić". Njegova stalna promena strana navodi na zaključak da je u pitanju stav bez čvrste ideološke osnove.

Ovaj slučaj ilustruje dubok problem političkih "solo igrača" u Srbiji koji narušavaju poverenje građana u politički sistem i produbljuju osećaj da pojedini političari ne rade u interesu naroda.

Na kraju, bliska budućnost će pokazati pravi karakter ovakve odluke.


#   Niš   Dragan Milić   Oliver Paunović   Skupština grada Niša   Grupa građana Dr Dragan Milić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima