Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnici propalih niških preduzeća i dalje nepoverljivi i pored čvrstih obećanja gradonačelnika: "Prvo skoči pa reci hop"

rssBookmark and Share

27.09.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Radnici nekadašnjih preduzeća u Nišu, Mašinske i Elektronske industrije, koji godinama protestuju ispred Gradske kuće zbog neisplaćenih plata, još uvek nemaju povrenja prema najavama gradonačelnika Pavlovića da će njihove zaostale zarade konačno biti isplaćene, iako je gradonačelnik na konferenciji za medije konkretno izneo plan koji će biti predstavljen niškim odbornicima.

Foto: RTV Belami arhiva
Foto: RTV Belami arhiva

"Već 14 godina tražimo ono što nam po zakonu pripada. Verovaćemo vlastima tek kada dobijemo novac", poručio je Radosav Spasić iz Udruženja "Pobeda".

Odbornik Miodrag Stanković najavio je podršku inicijativi za hitnu isplatu, dok je Dragoslav Ćirković iz Koalicije "Niš moj grad" kritikovao dosadašnju nepravdu prema radnicima.

Oko 80.000 radnika u Srbiji još čeka isplatu zaostalih plata, dok je situacija u Nišu posebno teška, gde je propalo 35 preduzeća.

Da podsetimo..

Gradonačelnik Niša, Dragoslav Pavlović, najavio je u četvrtak na hitno sazvanoj konfernciji za medije, rešenje za dugogodišnji problem neisplaćenih zarada radnicima preduzeća u stečaju ili onih koja su već završila stečajni postupak. Oko 6000 građana Niša, oštećenih napokon će dobiti svoja zaostala potraživanja.

Ukupna suma koja će biti isplaćena iznosi 2.113.442.963 dinara, a isplata će se vršiti u četiri jednake godišnje rate.

Prva rata biće isplaćena odmah nakon što niški odbornici usvoje plan isplate, na sednici SG sredinom oktobra, dok će isplata početi u novembru. Druga rata je planirana za prvu polovinu 2025. godine, a preostale dve će biti isplaćene 2026. i 2027. godine.

 

 

 


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima