Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški odbornici Tamara Milenković Kerković i Andrej Mitić zvanično istupili iz članstva Srpskog pokreta Dveri

rssBookmark and Share

Niš 26.09.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Niški odbornici prof. dr Tamara Milenković Kerković i dr Andrej Mitić zvanično su istupili iz članstva Srpskog pokreta Dveri, što je usledilo nakon njihovih ostavki na sve funkcije unutar pokreta krajem prošle godine.

Niški odbornici Tamara Milenković Kerković i Andrej Mitić zvanično istupili iz članstva Srpskog pokreta Dveri

Ovaj korak predstavlja konačni razlaz sa pokretom nakon osmogodišnjeg rada, tokom kojeg su oboje doprineli razvoju Dveri kao opozicione snage u Nišu i na nacionalnom nivou.

Tamara Milenković Kerković, koja je bila na funkciji potpredsednika pokreta i predsednika Gradske organizacije Dveri u Nišu, i Andrej Mitić, bivši član Predsedništva i Internacionalni sekretar, aktivno su promovisali koncept novog srpskog konzervativizma. Posebno su se istakli zalaganjem za principe nacionalne demokratije, zeleni patriotizam i neposrednu demokratiju, kao i kreiranjem programa koji su podržavali socijalnu pravdu i ekonomsku suverenost.

Razlog njihovog istupanja iz pokreta su razlike u vizijama budućeg razvoja Srpskog pokreta Dveri, u odnosu na novo rukovodstvo koje je preuzelo upravljanje pokretom. Milenković Kerković i Mitić najavili su da će nastaviti svoju opozicionu delatnost kao nezavisni odbornici u Skupštini Grada Niša, istrajni u politici koju su zastupali tokom svog rada u Dverima.


#   Niš   Dveri   Tamara Kerković   Andrej Mitić
@SPDveri @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima