Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Posle četiri dana i vanredne situacije voda pristiže u aleksinačka domaćinstva

rssBookmark and Share

Aleksinac 06.08.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Posle četiri dana bez vode i vanredne situacije, vodosnabdevanje je polako uspostavljeno u aleksinačkim domaćinstvima. Iako voda još nije stigla do svih potrošača, predsednik opštine Aleksinac, Dalibor Radičević, najavio je da će svi građani dobiti vodu tokom dana.

Ilustracija
Ilustracija

Sinoć je ponovo postavljena i ojačana spojnica koju je, kao prelazno rešenje, izradila lokalna firma "Mehanika". Rok za isporuku originalnog dela je 15 dana. Trenutno je potrošačima dostupna tehnička voda, a ispravnost vode za piće treba da potvrdi Institut za javno zdravlje Niš nakon tri uzorkovanja i analiza.

Dok se ne potvrdi ispravnost vode, stanovnici Aleksinca će se i dalje snabdevati pijaćom vodom iz pet cisterni kamiona koji kruže gradom. Danas će stići i 10 stacionarnih cisterni koje će biti postavljene na različitim lokacijama u gradu.

Velika havarija na magistralnom cevovodu ostavila je tri dana bez vode čitav Aleksinac i nekoliko okolnih sela, što je ukupno pogođeno 11.000 domaćinstava, odnosno 30.000 ljudi. Juče je zbog ovog incidenta proglašena i vanredna situacija u delu opštine.

Predsednik opštine Dalibor Radičević izjavio je da će lokalne vlasti nastaviti da rade na rešavanju problema i da će učiniti sve da se ovakve situacije više ne ponavljaju. „Zahvaljujem se svim građanima na strpljenju i razumevanju tokom ovih teških dana. Učinićemo sve da u budućnosti obezbedimo stabilno i kvalitetno vodosnabdevanje za sve naše sugrađane,” rekao je Radičević.

 

 

 

 


#   Aleksinac   havarija   vanredna situacija   voda za piće   bez vode
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima