Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nikola Rokvić odlikovan visokim priznanjem Eparhije niške za ljubav prema bližnjima i nesebičnu pomoć niškom UKC

rssBookmark and Share

Niš 17.09.2024. Eparhija niška, Južna Srbija Info

Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit niški g. Arsenije svečano je u ponedeljak dočekao gospodina Nikolu Rokvića u rezidenciji niške Episkopije, gde je uz prisustvo supruge Bojane Barović i dr Aleksandra Nikolića, anesteziologa Univerzitetskog Kliničkog centra Niš i koordinatora projekta "Pravoslavni volonteri u zdravstvu", gospodin Rokvić primio visoko priznanje.

Foto: Eparhija niška
Foto: Eparhija niška

Na predlog dr Nikolića, Nikola Rokvić je odlikovan ordenom Svetog Romana Đuniskog drugog stepena, kojim je Eparhija niška nagradila njegovu delatnu ljubav prema bližnjima i nesebičnu pomoć niškom Univerzitetskom Kliničkom centru. Ovim ordenom, Rokvić je priznat za svoj značajan doprinos koji je u velikoj meri pomogao i olakšao rad ove važne zdravstvene institucije.

Ovo priznanje je simbol dubokog poštovanja i zahvalnosti za njegov trud i angažman u zajednici, čime je pokazao humanost i spremnost da pomaže onima kojima je to najpotrebnije.

Da podsetimo...

Nikola Rokvić, poznati muzičar, ove godine je krenuo na hodočašće od Hrama Svetog Save u Beogradu do manastira Svetog Nektarija Eginskog na ostrvu Egina u Grčkoj, prešavši preko 1.000 kilometara pešice. Kroz ovu humanitarnu akciju i svoju Fondaciju „Porodica“, prikupio je značajna sredstva za kupovinu premijum ultrazvučnog aparata vrednog 10.560.000 dinara, koji je donirao Klinici za pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Niš, za lečenje dece obolele od malignih i drugih teških bolesti.

Na svom putu, Rokvić je sretao mnoge ljude, a većina njih su bili ili bolesni ili su imali bliske osobe koje se bore sa ozbiljnim bolestima, poput onkoloških pacijenata i onih koji boluju od multiple skleroze. Njegov susret sa dr Aleksandrom Nikolićem iz UKC Niš doveo je do dalje humanitarne saradnje i usmeravanja sredstava prikupljenih kroz molitve i blagoslov Mitropolita niškog Arsenija ka njegovoj fondaciji, čime su omogućili dalja ulaganja u onkološke klinike u Srbiji.

Nikola Rokvić je tokom ovog hodočašća ne samo fizički prešao dug put, već je kroz razgovore i molitve sa ljudima delio emocionalnu i duhovnu podršku, posebno roditeljima koji su izgubili decu, što je dodatno osnažilo njegovu posvećenost humanitarnom radu.

Izvor: Pravoslavna Eparhija niška - Južna Srbija Info

 

 

 


#   Niš   Niška eparhija   Vladika Arsenije   Orden Svetog Romana   Univerzitetski klinički centar niš   Nikola Rokvić   Pravoslavni volonteri u zdravstvu
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima