Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uručena nagrada dr Miodrag Lazić

rssBookmark and Share

Niš 29.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

U znak sećanja na čuvenog ratnog hirurga uručena nagrada „dr Miodrag Lazić“.Petar Đorđević četvrti dobitnik priznanja Gradske opštine Medijana.

Uručena nagrada dr Miodrag Lazić

Petar Đorđević, najbolji student završne godine Medicinskog fakulteta u Nišu četvrti je dobitnik nagrade „dr Miodrag Lazić“, koju u znak sećanja na čuvenog ratnog hirurga i nekadašnjeg direktora Urgentnog centra u Nišu  uručuje Gradska opština Medijana.  

-Cilj je da sačuvamo uspomenu na lik i delo našeg dr Laze, koji je 2020. godine preminuo od posledica izazvanih korona virusom, i podstaknemo naše studente da krenu njegovim stopama, vredno uče i rade i postanu dobri ljudi - kaže predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić, napominjući da je želja da naša deca ostanu u svojoj opštini i gradu, a što je prioritet države i predsednika Aleksandra Vučića.  

Nagradu su preuzeli brat Stevan i otac Saša Đorđević, naglasivši da je Petar ranije želeo da krene u inostranstvo, ali bi sada da ipak ostane u svom gradu i specijalizira neurohirurgiju. 

-Petar je opravdano odsutan, ali znam da nagrada opštine Medijana može da bude još jedan razlog za njegovo ostajanje u Srbiji. Njegov prosek je 10 i  veoma sam ponosan na njegove uspehe. Hvala opštini Medijana čiji je i stipendista bio, na brizi za nove generacije -  rekao je otac Saša.  
Uručenju nagrade, koja se sastoji od plakete, povelje i novčane nagrade od 100 hiljada dinara, prisustvovala je i ćerka dr Lazića, Nina Vujošević, na čiji je predlog ova nagrada 2021.godine i ustanovljena. 

Ona kaže da je sa svim do sada nagrađenim studentima ostala u kontaktu, jer želi da prati njihovu profesionalnu karijeru i da im pruži  potrebnu podršku. 

Gradska opština Medijana, u vreme korone, odala je počast i zahvalnost dr Miodragu Laziću, projektovanjem njegovog lika i srpske zastave na Hramu cara Konstantina i carice Jelene, uz taktove pesme „Marš na Drinu“, kojom je želeo da bude ispraćen.

 


#   Niš   Medijana gradska opština   Nebojša Kocić   Miodrag Lazić priznanje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima