Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бесплатна школа пливања за 600 малишана у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 06.07.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

За 600 малишана од првог до четвртог разреда основне школе организована је бесплатна школа пливања на базену Спортског центра "Чаир". Ова иницијатива, која ће трајати до краја јула, има за циљ да најмлађи савладају вештину пливања и негују здраве стилове живота.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Програм бесплатне школе пливања део је ширег напора да се деци омогући активно и здраво одрастање. Током трајања курса, деца ће имати прилику да науче основне технике пливања, као и правила сигурности у води.

"Током претходне три године, кроз програм бесплатне школе пливања прошло је 1200 деце. Овај успех показује колико је програм важан и колико је позитивно утицао на локалну заједницу", казала је градоначелница Ниша.

Пливање је не само вештина која може спасити живот, већ и одличан начин да се деца развијају физички и социјално. Овај програм омогућава деци да стекну самопоуздање и развију љубав према спорту“, кажу стручњаци.

Током претходне три године, кроз програм бесплатне школе пливања прошло јеНаша мисија је да свако дете има прилику да научи да плива, без обзира на финансијске могућности њихових родитеља. Поносни смо на резултате које смо постигли до сада и наставићемо да унапређујемо програм“, додао је Петровић.

Подстицање здравих стилова живота

Осим вештине пливања, програм има за циљ и да подстакне децу да усвоје здраве животне навике. Едукатори и тренери раде на томе да деца разумеју важност физичке активности, правилне исхране и општег здравља.

.Бесплатна школа пливања на базену Спортског центра "Чаир" представља изузетну прилику за децу у Нишу да савладају вештину пливања и усвоје здраве животне навике. Родитељи су охрабрени да упишу своју децу и искористе ову јединствену прилику која траје до краја јула.


#   Ниш   Драгана Сотировски   пливање   Чаир СЦ   школа пливања
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима