Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Главни терен на "Чаиру" добио нову подлогу

rssBookmark and Share

Ниш 22.08.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Постављање нове травнате подлоге на стадиону "Чаир" у Нишу ближи се крају, а очекује се да ће фудбалери ФК Раднички ускоро поново заиграти на свом терену, после 21. септембра. Трошкови реконструкције стадиона износе између 700.000 и 800.000 евра.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Градоначелник Ниша, Драгослав Павловић, најавио је да ће стадион "Чаир" постати модерни спортски комплекс са капацитетом између 15.000 и 20.000 места, без атлетске стазе, чиме ће се прилагодити савременим спортским стандардима.

„Ова реконструкција није само модернизација објекта, већ прилика да поново успоставимо ФК Раднички као један од најважнијих спортских брендова у региону. Наша амбиција је да Ниш постане препознатљив по свом модерном стадиону и квалитетном фудбалу“, изјавио је Павловић.

Радови на главном терену укључују постављање хибридне траве, која комбинује природну и вештачку траву, чиме се омогућавају боље перформансе и мања потреба за одржавањем. Уз главни терен, реконструисана су и два помоћна терена – један са природном, а други са вештачком травом.

Милан Миланов нови већник је најавио је већи буџет и улагање у спорт за особе са инвалидитетом.

Директор ФК Раднички, Дејан Пропадало, навео је да ће стадион бити спреман за прве утакмице у наредних 20 дана, док је клуб привремено пресељен на стадион ФК Железничар. Такође, најавио је отварање продавнице "Радничког" на стадиону и истакао важност новог спонзора, МаxБет-а, који ће месечно уплаћивати 12.500 евра током три године.

 


#   Ниш   Чаир   фудбал   Раднички ФК   Драгослав Павловић   реконструкција   спортски терен   Дејан Пропадало   Стадион Чаир
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима