Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш домаћин квалификација за теквондо Гран при турнир

rssBookmark and Share

Ниш 13.10.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Град Ниш и Спортски центар Чаир данас су домаћини највећег теквондо турнира у Европи у конкуренцији кадета и јуниора. Више од 1.000 такмичара из 220 клубова из 29 земаља окупило се на овом престижном турниру који служи као европска квалификација за предстојећи финални Гран при турнир Европе.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Ниш је постао први град на континенту домаћин турнира овог типа, у организацији Европске теквондо уније. Турнир се одржава на 10 борилишта у хали Чаир, а свечано су га отворили Али Сагиркаја, технички делегат Европске теквондо уније, и градоначелник Ниша, Драгослав Павловић.

Градоначелник Павловић је истакао значај овог догађаја за Ниш, нагласивши да град добија лидерску улогу у европском спорту:
„Данас се у Нишу исписује нова страна европске теквондо историје. Са више од 1.000 бораца, Ниш постаје центар европског теквонда. Ово је велика част за наш град, који слави спорт, витешку борбу и правду победе.“

Одржавање оваквих догађаја значајно је не само за спортску репутацију Ниша, већ и за локалну привреду, јер велики број учесника и посетилаца пуни хотеле и ресторане, доносећи економске бенефите граду.


#   Ниш   турнир   Драгослав Павловић   теквондо   Гран при
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима