Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Повратак Драгана Стојковића Пиксија у Ниш пред меч Србије и Швајцарске: "Кец у Нишу" и подршка "Мераклија"

rssBookmark and Share

Ниш 12.10.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Долазак фудбалске репрезентације Србије у Ниш, пред важан меч против Швајцарске, био је снажан емотивни тренутак, посебно за селектора Драгана Стојковића Пиксија, једног од највећих фудбалских синова овог града.

Фото: ФСС
Фото: ФСС

Стојковић, родом из Ниша, вратио се на стадион "Чаир", где је започео своју блиставу каријеру, и изазвао лавину емоција код Нишлија, који га доживљавају као другог цара, уз цара Константина.

У децембру прошле године, када је Стојковић проглашен почасним грађанином Ниша, град је славио свог великана, а тај однос љубави и поштовања наставио се и приликом овог посета. Као дечак из Паси Пољане, Пикси је изградио фудбалску каријеру која је Србији донела два пласмана на највећа међународна такмичења, али његове везе са родним Нишом остале су непрекинуте.

Током боравка у Нишу, селектор је обишао просторије ФК Раднички, где је са пуно емоција гледао старе фотографије које сведоче о славним данима клуба, међу којима су и оне на којима се он сам истиче као кључни играч. Посебно га је одушевила слика са транспарентом на којем пише „Реал из Ниша, све живо шисха“, слоган који су навијачи "Мераклије" с поносом истакли, подсећајући на дух града и клуба.

Стојковић се, пре изласка на терен, зауставио код чувеног мурала из култног филма „Тесна кожа”, где је са осмехом цитирао познату реплику "кец у Нишу". Овај тренутак симболизовао је његов повратак кући, у град који га је лансирао на светску фудбалску сцену.

Након тренинга, навијачи Радничког, познате „Мераклије“, припремили су посебно изненађење за свог идола – поклонили су му навијачки шал као знак поштовања и захвалности за све што је учинио за клуб и град. Овај гест додатно је истакао нераскидиву везу између Стојковића и његових Нишлија.

Ниш и Лесковац, где ће репрезентација одиграти меч против Швајцарске, чине се као срећне дестинације за селектора и његов тим. Утакмица ће бити одиграна у недељу, на стадиону Дубочица у Лесковцу. Стојковић је свестан важности овог меча и снаге подршке коју добија из родног краја, што додатно мотивише њега и репрезентацију у припремама за сусрет.


#   Ниш   Швајцарска   фудбал   репрезентација   Мераклије   фотографије   Драган Стојковић Пикси   Стадион Дубочица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима