Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички: Настављена серија победа код куће

rssBookmark and Share

Ниш 23.09.2024. ФК Раднички, Јужна Србија Инфо

Фудбалери Радничког савладали су у недељу екипу Спартака са 3:2(2:0) у деветом колу Суперлиге Србије. На тај начин домаћи играчи „оверили“ су нови терен и уписали прву овосезонску победу на Чаиру, пету укупно.

Фото: ФК Раднички
Фото: ФК Раднички

Утакмица није могла да почне боље за изабранике Николе Дринчића који су од старта кренули ангажовано ка голу ривала. Упорност се врло брзо исплатила, у четвртом минуту Ћаласан је оборио Стјуарта у казненом простору, а судија Стаменковић показао на белу тачку. Прецизан за вођство био је управо Стјуарт, коме је то био први погодак у дресу Радничког. На радост навијача домаће екипе кроз неколико минута стигао је и други за великих 2:0.

Наставак меча донео је праву драму на Чаиру, узбуђења, преокрете и шок завршницу. У 58. минуту гости су преко Бабића смањили заостатак, а онда је меч постао све занимљивији. Неколико минута, након што је Дринчић искористио свих пет измена повредио се голман Старахиња Манојловић. После вишеминутног указивања лекарске помоћи, чувар мреже домаћих морао је да напусти терен, а његов посао, па и одговорност, преузео је играч Радивој Босић. Раднички је тако остао са десеторицом на терену, а гости су тражили начин да то искористе. До новог гола Спартак је дошао у 83. минуту, Мијић је центрирао, а Убипарип само проследио лопту у мрежу за 2:2. Иако многи нису веровали да нишки тим може до преокрета, изабраници Николе Дринчића јесу, а погодак Павла Ивеље је доказ за то. Само неколико минута после изједначења резервиста домаћих успео је да, после додавања Јамкама, постигне погодак и донесе свом тиму предност и победу.

До краја меча било је узбудљиво, али је екипа Радничког остала „прибрана“, показала карактер и успела да са играчем мање упише нова три бода.

После девет кола Раднички се налази на петој позицији на табели са 15 бодова, али и утакмицом мање. У наредном колу Раднички ће, у суботу 28. септембра од 20 сати, гостовати екипи Војводине у Новом Саду.

Раднички Ниш – Спартак 3:2 (2:0)

Стрелци: Стјуарт у 7. (из казненог ударца) и 12. минуту,  Ивеља у 86. минуту (Раднички Ниш); Бабић у 58. минуту, Убипарип у 83. минуту (Спартак);

Ниш, стадион „Чаир“;

Судија: Иван Стаменковић;

Раднички: Манојловић,Војновић, Јамкам, Стојановић (од 46. Етонгу),Ђо, Нишић (од 46.Стајић), Белаковић (од 66. Ивеља), Терзић (од 53. Илић), Јуруков, Босић, Стјуарт (од 66. Танко);

Спартак: Вулић, Мијаиловић, Богићевић (од 75. Дунђерски), Ћаласан, Бабић, Коларић, Колинс (од 46. Паласио), Кајаке (од 66. Мијић), Тодороски, Убипарип, Бјеловић.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Спартак ФК   Стадион Чаир
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима