Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ватерполисти Србије у финалу, победили репрезентацију Сједињених Америчких Држава

Bookmark and Share

Париз 09.08.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Ватерполо репрезентација Србије остварила је сјајну победу у полуфиналу Олимпијских игара, савладавши селекцију Сједињених Америчких Држава са убедљивих 10:6. Овом победом Србија је изборила своје треће узастопно финале на највећој спортској сцени, потврђујући статус ватерполо велесиле.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

Изабраници селектора Уроша Стевановића приказали су тимску и величанствену игру, контролишући меч од првог до последњег минута. Посебно импресивна била је одбрана српских "делфина", која није дозволила Американцима да постигну ниједан гол у последњој деоници, чиме је обезбеђена убедљива победа.

Упркос почетним прогнозама које нису давале велике шансе Србији да стигне до завршнице, наши ватерполисти су показали снагу и упорност, демантујући све скептике. Са овом победом, Србија је направила још један корак ка одбрани своје двоструке златне медаље из претходних Олимпијских игара.

Тимска игра, челична одбрана и самопоуздање у нападу били су кључни фактори који су довели Србију до овог успеха. Ватерполисти сада чекају исход дуела између Мађарске и Хрватске, где ће сазнати ко ће им бити противник у финалу.

Србија је још једном доказала да је међу најбољима на свету у овом спорту, а предстојеће финале биће прилика да се још једном испише златна страница у историји српског ватерпола.

 

 

 


#   Србија   САД   ватерполо   Олимпијске игре   репрезентација   Париз
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима