Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хор "Бранко" из Ниша имао част да својим појањем учествује на Светој Литургији коју су предводили патријарх Порфирије и aрхиепископ Стефан

rssBookmark and Share

Алексинац 14.10.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита нишког г. Арсенија, на празник Покрова Пресвете Богородице, хор НЦПД "Бранко" из Ниша имао је част да својим појањем учествује на Светој Литургији коју су предводили Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије и Његово Блаженство Архиепископ охридски и македонски г. Стефан у манастиру Покрова Пресвете Богородице у Ђунису.

Фото: Здравко Стојнић
Фото: Здравко Стојнић

Овај важан духовни догађај окупио је хиљаде верника из различитих крајева света, који су са молитвеним вапајем на уснама дошли да се помоле Пресветој Богородици.Ђуниска светиња, позната по својој духовној снази и чудима, већ годинама привлачи вернике који траже помоћ и исцељење. На овај свети празник, многи се сабирају са надом да ће Пресвета Богородица бити њихова заступница пред Престолом Сина Њеног, молећи за здравље, спасење и исцелење од телесних и духовних немоћи.

Својим појањем, хор "Бранко" је додатно улепшао литургијску атмосферу, пратећи молитве и осећања сабраних верника, учествујући у овом важном молитвеном догађају који се одржава у једном од најзначајнијих манастира у Србији.

После освећења славских приноса, архиепископ Стефан је заблагодарио на позиву и уручио митрополиту Арсенију икону Пресвете Богородице. У знак сећања на историјску посету, митрополит Арсеније даривао је патријарха Порфирија и архиепископа Стефана иконама Покрова Пресвете Богородице, са изображеним манастирским храмом и капелом над чудотворним извором, посебно припремљеним за ову свечаност.

Подсетимо, управо у манастиру Покрова Пресвете Богородице у Ђунису, пре три године су започели успешни преговори о помирењу Српске православне цркве и Македонске православне цркве. Ови историјски разговори су довели до обнове канонског јединства и учврстили братске односе између две цркве, што је велики корак у изградњи међусобног поверења и духовног јединства православног народа.


#   Алексинац   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Ђунис   Владика Арсеније   Манастир Ђунис   Патријарх Порфирије   Стефан архиепископ МПЦ
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима