Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

М. Л. из Ниша ухпашен због прања новца, против његовог брата и још шест лица пондете кривичне пријаве

rssBookmark and Share

Ниш 09.07.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Припадници Министарства унутрашњих послова, УКП, Службе за борбу против организованог криминала, по налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал, ухапсили су М. Л. (1977) из Ниша због постојања основа сумње да је извршио кривично дело прање новца.

Илустрација
Илустрација

Због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и прање новца, полицијски службеници ће поднети кривичну пријаву против брата ухапшеног - М. Л. (1980) организатора организоване криминалне групе и још шест особа, чланова ове ОКГ, који се налазе у притвору.

Сумња се да је ова организована криминална група деловала са циљем да, лажним приказивањем чињеница о пореклу новца, купујући некретнине у Србији и Грчкој, као и скупоцене аутомобиле, прикрију незаконито порекло имовине која је прибављена криминалном делатношћу припадника ОКГ у дужем временском периоду.

Како се сумња, у периоду од 2006. до 2023. године, припадници ове ОКГ су  извршењем кривичних дела разбојништва и тешких крађа у иностранству, отуђили имовину и прибавили противправну имовинску корист у вредности од најмање 13.000.000 евра у виду скупоцених сатова, накита, дијаманата и других вредних предмета.

Осумњичени припадници ОКГ су затим вршили пренос имовине, лажно приказивали чињенице приликом полагања готовине у пословним банкама у намери прикривања њеног незаконитог порекла, куповали и продавали девизе, као и стицали имовину и то: стамбено-пословни објекат у Нишу са 16 стамбених јединица, пословном јединицом и 18 гаражних места, две стамбене јединице у Нишу, 7 апартмана на Копаонику, два апартмана у Грчкој, све у укупном износу у тренутку стицања од око 1.300.000 евра.

Претресом станова и других просторија на територији града Ниша, које користе осумњичени, пронађена је и одузета пословна документација, луксузни ручни сат, већа количина новца у еврима и швајцарским францима, као и други предмети важни за кривични поступак.

Осумњиченом М. Л. (1977) је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити спроведен у надлежно тужилаштво.

 


#   Ниш   ПУ Ниш   М.Л.   УКП МУП   прање новца   криминална група
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима