Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преминуо путник: Друго превртање комбија са мигрантима код Беле Паланке за недељу дана

rssBookmark and Share

Бела Паланка 01.08.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Један мигрант, тешко повређен у јучерашњем превртању комбија код Беле Паланке, преминуо је у пиротској болници. Комби са страним регистарским таблицама, у којем су се налазила 32 мигранта, преврнуо се на ауто-путу Пирот-Ниш, потврдила је Полицијска управа Пирот.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

Двадсеторо миграната збринуто је у пиротској болници, где је један од њих подлегао повредама, док осталих 19 није задржано на болничком лечењу, саопштено је РТС-у из пиротске болнице. Поред тога, три особе су превезене у Универзитетски клинички центар (УКЦ) Ниш, али њихове повреде нису опасне по живот.

"Осталих 19 миграната је пуштено из болнице након указане помоћи," изјавио је портпарол пиротске болнице. "Нажалост, један пацијент са тешким повредама није успео да преживи."

Овај инцидент је други у низу превртања комбија са мигрантима на истој деоници пута у последњих неколико дана. Претходна несрећа догодила се 26. јула, када се комби са 50 миграната преврнуо, при чему је 30 особа задобило повреде.

Серија несрећа истиче озбиљност проблема кријумчарења миграната кроз Србију, указујући на опасности и ризике којима су изложени у покушају да стигну до својих дестинација. Полиција интензивно ради на сузбијању кријумчарења људи и спречавању сличних трагедија у будућности.

Апелује се на све учеснике у саобраћају да буду посебно опрезни и да пријаве сумњива возила која превозе велики број путника у неадекватним условима.


#   саобраћајна незгода   Бела Паланка   мигранти   комби   ПУ Пирот
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима