Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Роници извукли тело Игора Видојковића који се у недељу утопио у Крајковачком језеру

rssBookmark and Share

Мерошина 16.07.2024. Глас Југа, Јужна Србија Индо

Специјални ронилачки тим јединице Жандармерије пронашао је тело Игора Видојковића (30) из Каменице код Ниша у Крајковачком језеру. Овај младић трагично је изгубио живот у недељу након што је одлучио да рони у мутној води језера, иако није знао да плива, извештава портал Глас Југа.

Фото: Белами
Фото: Белами

Према речима његовог брата Бојана Видојковића, Игор је први пут успешно заронио и изронио, што га је охрабрило да покуша поново. Нажалост, други покушај био је кобан.

"Видели смо натпис да је забрањено купање, али нико од нас није знао да плива. Само смо се брчкали у плићаку и нисмо мислили да је то толико опасно", изјавио је неутешни Бојан.

Бојан је даље описао како нису могли да помогну Игору након што су приметили да није изашао из воде.

"Није било ни мехурића, ничега. Гледали смо, тражили га када смо видели да није изашао из воде, али ништа нисмо видели", додао је Бојан.

У селу Каменица, шокирани су овом трагедијом. Мештани описују Игора као доброг младића који је радио напорно како би обезбедио бољи живот.

"То је момак који никада није направио ни један проблем у селу. Увек поштен, уљудан. Имао је нешто стоке и био је вредан момак, радио је грађевину. Помагао је свима за дневницу. Стварно нас је погодила велика туга", рекао је комшија Драган Ринчић.

Више јавно тужилаштво у Прокупљу обавештено је о проналаску тела и овлашћено је да наложи обдукцију.

Крајковачко језеро, вештачка акумулација из 1986. године, познато је по опасностима које носи мутна вода и струје које могу бити варљиве чак и за искусне пливаче. На језеру су постављени натписи који упозоравају грађане да је купање забрањено, али се несреће, нажалост, и даље дешавају.


#   Мерошина   Крајковачко језеро   жандармерија   смрт   рониоци   утопљеник   спасилачко ватрогасне службе   Игор Видојковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима