Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спречено кријумчарење 305 птица на граничном прелазу Градина

rssBookmark and Share

Градина 23.09.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

На граничном прелазу Градина, цариници су у касним ноћним сатима открили покушај кријумчарења 305 птица у аутомобилу стране регистрације, саопштила је Управа царина. Возило је издвојено за детаљан преглед на излазу из Србије ка Бугарској, а њиме је управљао само возач.

Спречено кријумчарење 305 птица на граничном прелазу Градина

Приликом претреса, испод гумене подлоге у пртљажнику аутомобила пронађено је осам плитких кавеза пуних птица. У скученом простору налазило се 305 јединки седам различитих врста птица из фамилије чворака, ткаља (плетиља) и зеба, међу којима су Смарагдни чворак, Азијски златни плетач, Сиви афрички певач, Црвена зеба, Жуточели канаринац, Кордон блу и Чворак.

Иако ове птице не припадају заштићеним врстама, хитно су предате на збрињавање ЗОО врту у Јагодини, наводи Управа царина. Возачу, против ког ће бити покренут поступак, привремено је одузето возило у којем су птице пронађене.

Ова акција представља још један успешан корак у борби против кријумчарења живих животиња, а цариници истичу значај оваквих заплена у заштити биодиверзитета и спречавању илегалне трговине.


#   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   птице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима