Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На ученицу школе у Нишу пала плафоњера на главу - девојчица није повређена

rssBookmark and Share

Ниш 25.09.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

На ученицу седмог разреда Основне школе “Стефан Немања” је јуче током наставе пала плафоњера, на срећу није задобила озбиљне повреде повреде и осећа се добро.

Фото: Град Ниш архива
Фото: Град Ниш архива

Све се догодило у око 16 часова, док су у школи трајали радови на пројекту енергетске ефикасности. Девојчицу је плафоњера само окрзнула, а она је одмах пребачена у болницу где је утврђено да није задобила теже повреде. На срећу, Хитна помоћ је брзо реаговала, а полиција и тужилаштво су обавештени о инциденту и покренули истрагу како би се утврдила одговорност.

Директорица школе Александра Пројовић изјавила је да су родитељи и надлежни органи одмах обавештени, те да је девојчица прегледана из предострожности. Пројовић је такође потврдила да се девојчица осећа добро и да је очекују већ данас на настави.

Плафоњере су недавно постављене у оквиру реновирања школе, које је део ширег пројекта унапређења енергетске ефикасности. Директорица је навела да је до пада дошло због попуштања типла, али да су плафоњере иначе знатно лакше од претходних. Контрола свих плафоњера у школи је спроведена како би се осигурала безбедност ученика и особља.

Школа, која је изграђена 1972. године, има специфичну конструкцију с каратаваном, што отежава постављање објеката на плафон. Пројовић је нагласила да је због старије градње изазов пронаћи одговарајуће тачке за учвршћивање плафоњера, те да верује да је управо то био узрок пада.

Очекује се да ће даља истрага расветлити све околности овог инцидента и идентификовати одговорне за евентуалне пропусте у извођењу радова.

 

 

 


#   Ниш   ученици   инцидент   ОШ Стефан Немања   плафон
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима