Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Власотинчанин фалсификовао службене исправе

rssBookmark and Share

28.04.2011. Душан Коцић

Власник СГП ,,Србија’’ из Власотинца фалсификовао службене исправе

У намери да избегне плаћање пореза на додату вредност у периоду од јануара до октобра 2009. године, Мирољуб Н. Јр прибавио лажне рачуне од добављача из Новог Сада, које је прокњижио у пословним књигама предузећа и на тај начин је избегао плаћање пореза на додату вредност износу од преко 7,7 милиона динара

Управа полиције у Лесковцу
Управа полиције у Лесковцу

ЛЕСКОВАЦ - Лесковачка полиција поднела је Основном јавном тужилаштву у Лесковцу, кривичну пријаву против Мирољуба Н. (61) из Власотинца због постојања основа сумње да је извршио кривична дела пореска утаја и фалсификовање службене исправе, чиме је оштетио буџет Републике Србије за износ од преко 7,7 милиона динара – наводи се у саопштењу Полицијске управе у Лесковцу.

Сумња се да је Мирољуб Н, власник и одговорно лице предузећа СГП "Србија" из Власотинца, у намери да избегне плаћање пореза на додату вредност у периоду од јануара до октобра 2009. године, прибавио лажне рачуне од добављача из Новог Сада, које је прокњижио у пословним књигама предузећа. На тај начин је избегао плаћање пореза на додату вредност износу од преко 7,7 милиона динара.

Мирољуб Н. је Пореској управи у Лесковцу поднео пријаве за обрачун пореза на додату вредност са лажном садржином и оверио их печатом предузећа.

 

 


#   полиција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима