Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Возио електрични тротинет са 2,11 промила алкохола у крви: Полиција у Нишу реаговала

rssBookmark and Share

Ниш 04.07.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу искључили су из саобраћаја двадесетшестогодишњака који је управљао електричним тротинетом са 2,11 промила алкохола у организму.

Фото: Јужна Србија Инфо илустрација
Фото: Јужна Србија Инфо илустрација

Инцидент се догодио синоћ на раскрсници Булевара Медијана и Ђердапске улице, када је саобраћајна патрола зауставила возача због сумњивог понашања у саобраћају. Након што је извршен алкотест, утврђено је да возач има висок ниво алкохола у крви, што је далеко изнад дозвољене границе.

Возач је одмах задржан и против њега ће бити поднета прекршајна пријава због насилничке вожње. Ова акција полиције показује одлучност у борби против вожње под утицајем алкохола, чак и када су у питању алтернативна превозна средства попут електричних тротинета.

Министарство унутрашњих послова апелује на све грађане да буду одговорни у саобраћају и да не управљају возилима под утицајем алкохола. „Наша је дужност да штитимо животе и безбедност свих учесника у саобраћају. Ова ситуација је пример како неодговорно понашање може довести до озбиљних последица“, саопштио је портпарол полиције.

Очекује се да ће прекршајна пријава против ухваћеног возача бити брзо процесуирана, а полиција најављује појачане контроле у наредном периоду како би се смањио број сличних инцидената.


#   Ниш   алкохол   саобраћајна полиција   електрични тротинет
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима