Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш спреман за изградњу постројења за пречишћавање и прераду отпадних вода: Добијена грађевинска дозвола

rssBookmark and Share

Ниш 07.09.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Град Ниш је направио велики корак ка реализацији пројекта изградње постројења за пречишћавање и прераду отпадних вода, након што је добијена грађевинска дозвола која омогућава почетак градње. Пројекат је кључан за унапређење еколошких стандарда и одрживост града.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

„Добијена грађевинска дозвола представља огромну прекретницу ка завршетку реализације пројекта изградње Постројења за пречишћавање и прераду отпадних вода Града Ниша. Сада су створени сви услови за почетак градње“, изјавио је градоначелник Ниша, Драгослав Павловић.

Интензивирање радова на једном од највећих пројеката у Нишу

У разговору са представницима извођача радова, турске компаније "Арбиогаз", договорено је да се радови на изградњи постројења интензивирају. "Арбиогаз" ће сада убрзати активности на терену како би овај изузетно важан и обиман пројекат био што пре завршен.

„Ради се о једном од најважнијих и највећих пројеката на територији Града Ниша. Очекујемо да ће реализација овог пројекта донети значајна побољшања у квалитету живота грађана и заштити животне средине, као и повећање капацитета за прераду отпадних вода“, истакао је Павловић.

Значај пројекта за Град Ниш

Изградња постројења за пречишћавање и прераду отпадних вода је кључна за унапређење еколошких стандарда града, заштиту река и водотокова, као и за очување животне средине. Пројекат ће допринети смањењу загађења и унапређењу јавног здравља, што је приоритет за локалне власти.

С обзиром на значај пројекта и уложени труд свих учесника, очекује се да ће изградња постројења допринети дугорочној одрживости и бољем квалитету живота за све грађане Ниша.

 

 

 

 

 


#   Ниш   Драгослав Павловић   Фабрика отпадне воде
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима