Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Маратонска седница нишких одборника, крај се не назире: Расправа о ребалансу буџету настављена после и после 18 сати

rssBookmark and Share

Ниш 10.10.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Друга седница Скупштине Града Ниша ушла је у 10. сат рада, а ниједна тачка дневног реда још није усвојена. Одборници су се цело поподне бавили расправом о завршном рачуну прошлогодишњег буџета и ребалансу овогодишњег буџета, а седница је настављена и након 18 часова.

Маратонска седница нишких одборника, крај се не назире: Расправа о ребалансу буџету настављена после и после 18 сати

Због продужене расправе, одборница коалиције окупљене око СНС-а, Маја Живковић, предложила је да се седница продужи до „исцрпљења дневног реда“. Одборници су са 31 гласом за и 7 против одлучили да наставе рад након редовног радног времена, како би се разматрале све преостале тачке дневног реда.

Друга седница новог сазива Скупштине Града Ниша започела је оштром расправом између одборника владајуће коалиције и опозиције, која је избила већ приликом усвајања записника са конститутивне седнице и доделе мандата новим одборницима.

Током заседања, активисти из Покрета "Крени-промени" убацили су балон са фотографијом председника Скупштине, Игора Новаковића, и натписом "седи 1", што је изазвало бурне реакције и долазак полиције.

Опозиција је изразила незадовољство јер им, како тврде, није достављен записник са претходне седнице. Ана Ераковић из групе “Бирамо Ниш” изјавила је да опозиција није ни добила тај материјал на време, док Далиборка Алихоџић из Групе грађана “Др Драган Милић” описује прву седницу као "фарсу и силовање демократије."

Додатне тензије створиле су и примедбе на записник, јер, како наводе опозиционари, у њему није било помена о неким кључним одлукама са прве седнице. Опозиција је затражила паузу како би добила записник, што је одбијено, а седница је настављена.

На дневном реду ове седнице нашло се више од 30 тачака, укључујући ребаланс овогодишњег и завршни рачун прошлогодишњег буџета Ниша, именовање директора јавних предузећа, финансијски извештаји и предлози за исплату заосталих зарада радницима пропалих нишких фирми.


#   Ниш   одборници   седница   ребаланс   Скупштина града Ниша
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима