Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На истоку и југу Србије на снази црвени метео-аларм

rssBookmark and Share

Ниш 19.06.2024. РТС, Јужна Србија Инфо

На истоку и југу Србије на снази је црвени метео-аларм, што значи да су прогнозиране нарочито опасне временске појаве које могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. РХМЗ је издао ово упозорење због очекиваних екстремних временских услова.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

 У остатку земље је наранџасто метео-упозорење, што такође указује на опасне временске услове, али нешто мањег интензитета.

Лекари саветују да се у најтоплијем делу дана не излази напоље, већ да се активности планирају у раним јутарњим и касним вечерњим часовима како би се тело постепено навикло на промене температуре. Др Бојана Аћимовић из београдске Хитне помоћи истакла је да чак и здравим особама треба време да се аклиматизују на високе температуре, а посебно хроничним пацијентима који би требало да избегавају излагање топлоти кад год је то могуће и да редовно користе своју терапију.

Савети укључују и ношење флашице воде, ужину и редовне оброке пре изласка из куће како би се тело хидрирало и одржало енергију током високих температура.


#   Ниш   временска прогноза   црвени метеоаларм   тропско
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима