Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шеста седница Градског већа Града Ниша - предложена нова директорка КЛЕР-а и в.д. директори јавних предузећа

rssBookmark and Share

Ниш 09.10.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Градско веће Града Ниша одржало је данас своју шесту седницу у актуелном сазиву, којом је председавао градоначелник Драгослав Павловић.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Током седнице разматрани су амандмани пристигли на Предлог измена Одлуке о буџету Града Ниша за 2024. годину, као и више предлога о именовању вршилаца дужности директора градских јавних предузећа.

За вршиоца дужности директора ЈП Завода за урбанизам предложен је Милан Милојевић, мастер инжењер саобраћаја који је запослен у Заводу од 2017. године. За в.д. директора ЈКП Дирекција за изградњу града предложен је Саша Тасковић, дипломирани правник и досадашњи директор ЈП Дирекција за изградњу Гаџин Хан. Такође, за в.д. директора ЈКП Дирекција за јавни градски превоз предложен је Саша Новићевић, мастер менаџер и доскорашњи председник Скупштине ГО Пантелеј, који је запослен у ЈКП Наиссус.

Поред кадровских промена, Градско веће је усвојило и Решење о расписивању Јавног позива за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова грађана који не спадају у категорију социјално угрожених, на територији Града Ниша за 2024. годину.

Нова директорка Канцеларије за локални економски развој (КЛЕР) у Нишу

Уколико одборници Скупштине Града Ниша усвоје предложено решење, нова директорка Канцеларије за локални економски развој (КЛЕР) постаће Драгана Ненадов Станковић, дипломирани инжењер архитектуре. Она ће на овој позицији заменити досадашњег директора, Душана Радивојевића.

Драгана Ненадов Станковић је дугогодишњи стручњак у области архитектуре, а њено искуство и знање очекује се да допринесу унапређењу економског развоја града и реализацији стратешких пројеката. Канцеларија за локални економски развој игра кључну улогу у привлачењу инвестиција и координацији развојних пројеката у Нишу, а ново руководство ће наставити рад на плановима и програмима који су од виталног значаја за економски напредак града.

 

 

 

 

 


#   Ниш   јавна предузећа   Градско веће   Драгослав Павловић   седница   КЛЕР   Дирекција за изградњу   ГО Пантелеј   Милан Милојевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима