Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Амбасадор ЕУ током боравка у Нишу посетио ГО Медијану: Подршка развоју и сарадњи

rssBookmark and Share

Ниш 28.09.2024. Јужна Србија Инфо - редакција, Open Serbia

Амбасадор Европске уније у Србији, Емануеле Жиофре, посетио је Градску општину Медијана, где га је примио председник општине Младен Ђурић са сарадницима. Током сусрета, Ђурић је амбасадора упознао са активностима највеће нишке општине, као и са стратегијом развоја која има за циљ побољшање животних услова и радног амбијента за све грађане.

Фото: ГО Медијана, Open Serbia
Фото: ГО Медијана, Open Serbia

„Ваша екселенцијо, у име грађана Медијане и својих сарадника, захваљујем вам на посети, коју доживљавамо као подршку нашим настојањима да следимо пут евентуалних интеграција и европских вредности,“ рекао је Ђурић.

Чланови општинског већа, Маријана Шатара и Милош Бошковић, истакли су амбасадору напоре општине у подршци грађанским удружењима, као и у очувању животне средине. Ђурић је такође нагласио да је нова власт у Медијани опозиција градској власти, али да то не значи да су опозиција грађанима Ниша, те да је сарадња са Градом за сада добра. Он је такође подвукао да је коалиција у општини састављена од странака различитих оријентација, али да се све одлуке доносе једногласно.

Амбасадор Жиофре похвалио је функционалну сарадњу између општине Медијана и Града Ниша, уз напомену да пред општином стоји тежак посао. Он је охрабрио руководство општине да конкурише за средства из европских фондова, посебно у оквиру пројеката прекограничне сарадње, што би значајно допринело бољем животу грађана Медијане.

 

 

 


#   Ниш   ЕУ   Медијана градска општина   Емануел Жиофре   Младен Ђурић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима