Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Балони, расправа власти и опозиције на почетку друге седнице Скупштине Града Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 10.10.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Друга седница новог сазива Скупштине Града Ниша започела је оштром расправом између одборника владајуће коалиције и опозиције, која је избила већ приликом усвајања записника са конститутивне седнице и доделе мандата новим одборницима.

Фото: Игор Новаковић ФБ
Фото: Игор Новаковић ФБ

Током заседања, активисти из Покрета "Крени-промени" убацили су балон са фотографијом председника Скупштине, Игора Новаковића, и натписом "седи 1", што је изазвало бурне реакције и долазак полиције.

Опозиција је изразила незадовољство јер им, како тврде, није достављен записник са претходне седнице. Ана Ераковић из групе “Бирамо Ниш” изјавила је да опозиција није ни добила тај материјал на време, док Далиборка Алихоџић из Групе грађана “Др Драган Милић” описује прву седницу као "фарсу и силовање демократије."

Додатне тензије створиле су и примедбе на записник, јер, како наводе опозиционари, у њему није било помена о неким кључним одлукама са прве седнице. Опозиција је затражила паузу како би добила записник, што је одбијено, а седница је настављена.

На дневном реду ове седнице нашло се више од 30 тачака, укључујући ребаланс овогодишњег и завршни рачун прошлогодишњег буџета Ниша, именовање директора јавних предузећа, финансијски извештаји и предлози за исплату заосталих зарада радницима пропалих нишких фирми.


#   Ниш   СНС   Игор Новаковић   ребаланс   Скупштина града Ниша   Славиша Динић   Крени-Промени   Група грађана Др Драган Милић   Бирамо Ниш коалиција
@sns_srbija @redinmind @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима