Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Усвојен ребаланс буџета, за гласао и опозициони одборник Миодраг Станковић - у наставку расправа о исплати зарада радницима пропалих фирми

rssBookmark and Share

Ниш 10.10.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

На маратонској седници Скупштине Града Ниша, одборници коалиције окупљене око СНС-а, заједно са одборником Миодрагом Станковићем из групе "Уједињени - Нада за Ниш", усвојили су ребаланс буџета којим се укупни буџет града повећава са 16.177.100.000 динара на 18.899.630.824 динара

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Гласање је уследило након једанаест и по сати расправе, током које су одбијени амандмани опозиције, а разговори су обухватили и предлоге за буџет за 2025. годину.

Иако је председник Скупштине Игор Новаковић прогласио паузу пре гласања, она је трајала краће од најављене. Опозициони одборници напустили су салу током паузе, док је Новаковић утврдио кворум од 32 одборника и ставио ребаланс на гласање. Сви присутни одборници, укључујући Миодрага Станковића, гласали су "за" усвајање ребаланса.

Градоначелник Ниша, Драгослав Павловић, објаснио је да је одлука о издвајању средстава из буџета за исплату заосталих зарада радницима пропалих предузећа део ширег плана за пружање подршке грађанима који су изгубили право на плате због стечаја предузећа. Павловић је нагласио да је циљ ове мере да сви грађани буду постављени у једнак положај, посебно они који су се нашли у тешкој финансијској ситуацији услед пропасти предузећа у којима су радили.

Међутим, овај предлог није добио подршку опозиције, што је изазвало неслагање између владајуће већине и опозиције током скупштинске расправе. Опозиција је изразила сумње у ефикасност и правичност ове мере, критикујући начин на који се средства из буџета додељују и указујући на потребу за транспарентнијим и дугорочним решењима.


#   Ниш   буџет   Миодраг Станковић   ребаланс   пропала предузећа   Уједињени - Нада за Ниш
@Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима