Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дани македонске културе у Нишу: Пријем за почасног конзула Србије у Охриду

rssBookmark and Share

Ниш 14.09.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Градоначелник Ниша, Драгослав Павловић, данас је у Градској кући угостио почасног конзула Републике Србије у Охриду, Михајла Филева, са којим је разговарао о јачању сарадње између Србије и Северне Македоније, посебно на пољу културе и туризма.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Током сусрета, Павловић је представио програм обележавања Дана македонске културе у Нишу, који се одржавају од 9. до 20. септембра, а који обухватају разне културне манифестације, укључујући изложбу слика Мирјане Крстеве и концерт ансамбла из Кавадараца. Градоначелник је истакао значај оваквих догађаја за унапређење културне размене и јачање веза међу братским народима.

Тема разговора била је и могућност ближег повезивања Ниша са градовима у Северној Македонији, са посебним акцентом на Охрид као туристичку престоницу Македоније. Обе стране изразиле су спремност за сарадњу у различитим областима, од туризма, преко привреде, до образовања и спорта.

Догађају је присуствовао и државни секретар у Министарству културе Србије, Дејан Антић, који је истакао подршку државе у процесима продубљивања односа између две земље.

 

 

 


#   Ниш   Драгослав Павловић   Охрид   Република Северна Македонија   почасни конзулат
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима