Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Др Милић: Бесплатни уџбеници за све ђаке у Србији, не само у Београду!

rssBookmark and Share

Ниш 03.09.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Док су београдски ђаци и ове школске године обезбеђени бесплатним уџбеницима, деца у остатку Србије ће морати да их плаћају. Оваква ситуација је наишла на осуду многих грађана и опозиционих представника, који је сматрају изразом дискриминације и неправде према деци из мањих градова и села.

Фото: Драган Милић ФБ
Фото: Драган Милић ФБ

Ова пракса представља "највећу срамоту Србије," тврде представници опозиције, који позивају руководство града Ниша да хитно реагује и обезбеди бесплатне уџбенике за све основце у овом граду. Подсећају да су спремни да подрже овакав предлог у Скупштини града са свих 30 опозиционих одборника, те да очекују да новоформирана власт у Нишу покаже да ради у интересу народа.

На националном нивоу, захтевају и од народних посланика у Скупштини Србије да покрену питање усвајања Закона који би осигурао да сва деца у Србији добију бесплатне уџбенике, без обзира на место боравка.

"Позивам руководство града Ниша да по ХИТНОМ ПОСТУПКУ обезбеди бесплатне уџбенике за све нишке основце! Цела опозиција у Скупштини града са свих 30 одборника гласаће за овај предлог а новоформирана власт у Нишу показаће да није узурпаторска већ народна.

Такође позивам и све народне посланике у Скупштини Србије да покрену питање и усвајање Закона да СВА ДЕЦА У СРБИЈИ морају да добију бесплатне уџбенике", апелује др Драган Милић.

Овај апел има за циљ да подстакне све надлежне институције да раде на обезбеђивању једнаких услова за све ђаке у Србији, истичући потребу за образовном једнакошћу и правдом.

 

 

 


#   Ниш   школе   Драган Милић   бесплатни уџбеници   Група грађана Др Драган Милић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима