Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Драгослав Павловић нови градоначелника Ниша, Новаковић председник Скупштине

rssBookmark and Share

Ниш 13.08.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

После маратонске конститутивне седнице Скупштине Ниша, која је трајала више од 18 сати, Драгослав Павловић, носилац листе листе „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – НИШ СУТРА“, изабран је за новог градоначелника Ниша.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Павловић је за градоначелника изабран 13. августа у 4.31 ујутру, добивши 31 глас одборника из владајуће већине, док представници опозиције нису учествовали у гласању.

Павловић је био на челу листе коалиције око СНС-а. Био је директор Јавног комуналног предузећа "Медиана". Ззапослен је у Електропривреди Србије (ЕПС).

Осим избора градоначелника, на седници су изабрани и чланови Градског већа, које чине: Иван Грмуша, Михајло Здравковић, Михајло Илић, Милош Ђорђевић, Стеван Веселиновић, Милица Паулус, Ивана Цветковић, Светозар Алексов и Милан Миланов.

За заменика градоначелника кандидат  Павловић je предложио дипломираног правника Луку Гашевића (СНС) в.д. директора Геронтолошког центра.

Избор новог руководства Града одвијао се у сенци критика опозиције, која је током заседања указивала на наводне неправилности у процедурама и одлучивању. Управо ове расправе су продужиле трајање седнице, током које су се дешавали одласци и повратци опозиционих одборника, али се све ипак завршило у корист коалиције окупљене око СНС-а.

Драгослав Павловић је, након избора, изразио задовољство поверењем које му је указано и истакао да је његов приоритет да ради у интересу свих грађана Ниша, фокусирајући се на развој града и побољшање услова живота за све његове становнике.

Игор Новаковић први човек социјалиста у Нишу, изгласан за председника Скупштине Ниша са 31 гласом за и ниједним против, јер опозиција није гласала.


#   Ниш   градоначелник   Игор Новаковић   Драгослав Павловић   Скупштина града Ниша   председник Скупштине   локални избори 2024
@redinmind @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима